Gardeners World / Z własnego ogródka /

Łatwe i smaczne: Kalafior

Odkryj prawdziwy smak świeżo zebranego kalafiora, uprawiając tego smakowitego przedstawiciela warzyw kapustnych we własnym ogrodzie. Wystarczy, że zapewnisz mu żyzną glebę i dużo wody – przekonuje Pippa Greenwood.

kalafior uprawa

Być może kalafiory nie należą do najdroższych warzyw, ale niewątpliwie są w gronie tych roślin, które warto uprawiać samodzielnie. Kalafior prosto z ogródka zdecydowanie przewyższa jakością, smakiem i wyglądem swój odpowiednik z supermarketu.

Znam wielu miłośników warzyw, którzy omijają kalafior z daleka, gdyż próbowali tylko jego wersji z supermarketu. Ale dajmy im chrupką, smakowitą, różyczkę tego warzywa z własnej uprawy, a – jestem tego pewna – zaraz będą prosić o więcej. Kalafiory najlepiej jeść, kiedy są naprawdę świeże, a dla mnie oznacza to: prosto z ogrodu...

Pełen tekst możesz przeczytać w magazynie Gardeners` World maj-czerwiec 2015

 

Polecamy produkty ogrodnicze w sklepie internetowym Sadowniczy.pl

 

Gardeners World
Mamy dla Ciebie prezent!
Zapisz się do bezpłatnego newslettera ZielonyOgrodek.pl i pobierz GRATIS elektroniczne wydanie Magazynu Gardeners' World Polska.
W naszym newsletterze znajdziesz:
  • artykuły o roślinach ogrodowych i doniczkowych,
  • reportaże z wizyt w ogrodach całego świata,
  • porady krok po kroku jak pielęgnować swój ogród,
  • gotowe projekty ogrodów,
  • informacje o nowych produktach, ofertach i promocjach.
Cień



Mamy problem... x
...blokujesz reklamy
Drogi czytelniku! Wszystkie dostarczane przez nasz serwis treści są darmowe. Aby tak mogło pozostać musimy wyświetlać na nim reklamy. Jeśli cenisz sobie naszą pracę i chcesz aby była ona dostępna dla Ciebie za darmo prosimy wyłącz program blokujący wyświetlanie reklam.
Barszcz Sosnowskiego - uwaga na letnie poparzenia!

W czasie letnich spacerów, szczególnie w słoneczne dni narażeni jesteśmy na ostre poparzenie skóry. Przyczyną może być kontakt z barszczem ...