Logo
Logo

Pasta z zielonego groszku – szybka i zdrowa przekąska!

Pasta z zielonego groszku to doskonały pomysł na zdrową przekąskę, która posmakuje nawet najbardziej wymagającym miłośnikom warzyw. Jej przygotowanie zajmie kilka minut, a efekt zaskoczy niejednego kucharza! 

Przepis na pastę z zielonego groszku 

Składniki

  • Szklanka zielonego groszku
  • Ząbek czosnku
  • Łyżka oliwy
  • Łyżka tartego parmezanu, pieprz, szczypta chili

Przygotowanie

  1. Groszek ugotować do miękkości (około 5-8 minut), odcedzić na sicie i przelać lodowatą wodą by zachował apetyczny, zielony kolor.
  2. Włożyć do naczynia wraz z czosnkiem, oliwą, parmezanem, pieprzem i szczyptą chili.
  3. Zblendować na gładką masę.

Smacznego!

Źródło: Kampania Moc Polskich Warzyw

Logo - Kampania MOC POLSKICH WARZYW

"Moc Polskich Warzyw" to kampania sfinansowana ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw, która powstała z inicjatywy Zrzeszenia Producentów Papryki Rzeczypospolitej Polskiej. Obok ZPPRP, które koordynuje program, udział w kampanii biorą: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw, Stowarzyszenie Producentów Pomidorów i Ogórków pod Osłonami, Stowarzyszenie Malinowy Król, Stowarzyszenie Branży Grzybów Uprawnych oraz Stowarzyszenie Czosnek Galicyjski.

Więcej o kampanii znajdziesz TUTAJ

Tagi
 
Powiązane tematy
Zwiń Pokaż więcej (2)
Powiązane rośliny

Komentarze

Dodaj komentarz
Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu. Może będziesz pierwsza/-y? Zajrzyj na Forum ZielonyOgrodek.pl