Logo
Logo

Zupa krem z cebuli – sycąca i rozgrzewająca!

Zupa krem z cebuli to pomysł na sycący i rozgrzewający posiłek, który sprawdza się zwłaszcza gdy nadchodzą długie jesienno-zimowe wieczory. 

Przepis na zupę krem z cebuli 

Składniki

  • 1 kg cebuli
  • 1 duży ziemniak
  • 1 marchewka
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 4 łyżki siekanego szczypiorku
  • 4 szklanki wywaru warzywnego
  • Szczypta pieprzu, soli, gałki muszkatołowej, tymianku

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać, pokroić w piórka, marchewkę i ziemniaka pokroić w drobną kostkę.
  2. W garnku rozgrzać oliwę, dodać cebulę.
  3. Zeszklić cebulę, następnie dodać marchewkę, ziemniaka, czosnek, przyprawy, zalać wywarem warzywnym.
  4. Gotować ok. 30 minut. Całość zblendować na gładką masę.
  5. Podawać z siekanym szczypiorkiem i grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Smacznego!

Źródło: Kampania Moc Polskich Warzyw

Logo - Kampania MOC POLSKICH WARZYW

"Moc Polskich Warzyw" to kampania sfinansowana ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw, która powstała z inicjatywy Zrzeszenia Producentów Papryki Rzeczypospolitej Polskiej. Obok ZPPRP, które koordynuje program, udział w kampanii biorą: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw, Stowarzyszenie Producentów Pomidorów i Ogórków pod Osłonami, Stowarzyszenie Malinowy Król, Stowarzyszenie Branży Grzybów Uprawnych oraz Stowarzyszenie Czosnek Galicyjski.

Więcej o kampanii znajdziesz TUTAJ

 

Tagi
 
Powiązane tematy
Zwiń Pokaż więcej (1)

Komentarze

Dodaj komentarz
Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu. Może będziesz pierwsza/-y? Zajrzyj na Forum ZielonyOgrodek.pl