Logo
Logo

Fasolka szparagowa z bułką tartą – lekkie i pożywne danie!

Fasolka szparagowa z bułką tartą  to świetny pomysł na obiad, który zadowoli największych łasuchów. Jeśli chcecie przyrządzić coś, co będzie pożywne, ale jednocześnie lekkie, musicie wypróbować ten przepis!

Przepis na fasolkę szparagową z bułką tartą  

Składniki

  • 0,5 kg żółtej fasolki szparagowej
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki bułki tartej
  • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Fasolkę opłukać i odciąć końce. Ugotować na parze.
  2. W rondlu rozpuścić masło, dodać bułkę tartą, zrumienić.
  3. Fasolkę wykładać na talerz, okrasić bułka tartą, doprawić do smaku.

Smacznego!

Źródło: Kampania Moc Polskich Warzyw

Logo - Kampania MOC POLSKICH WARZYW

"Moc Polskich Warzyw" to kampania sfinansowana ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw, która powstała z inicjatywy Zrzeszenia Producentów Papryki Rzeczypospolitej Polskiej. Obok ZPPRP, które koordynuje program, udział w kampanii biorą: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw, Stowarzyszenie Producentów Pomidorów i Ogórków pod Osłonami, Stowarzyszenie Malinowy Król, Stowarzyszenie Branży Grzybów Uprawnych oraz Stowarzyszenie Czosnek Galicyjski.

Więcej o kampanii znajdziesz TUTAJ

 

Tagi
 
Powiązane tematy

Komentarze

Dodaj komentarz
Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu. Może będziesz pierwsza/-y? Zajrzyj na Forum ZielonyOgrodek.pl