Logo
Logo

Pieczona cukinia z pomidorami i serem feta – jesienny lunch w kilka minut!

Pieczona cukinia z pomidorami i serem feta to idealna przekąska w ciągu dnia i smaczny pomysł na jesienny lunch. Przygotowanie tego dania zajmie Ci dosłownie kilka minut, a jego smak pozytywnie zaskoczy. Na pewno na stałe wejdzie do Twojego menu. Spróbuj!

Spis treści
Potrzebne składniki Przygotowanie krok po kroku

Przepis na pieczoną dynię z pomidorami i serem feta

Składniki

Przygotowanie

  1. Cukinię kroimy na grubsze plastry, wrzucamy do miski, dodajemy sól, bazylię, olej.
  2. Każdy plaster dokładnie nacieramy.
  3. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni.
  4. Pomidory kroimy na plastry, zaś ser feta na cztery trójkąty.
  5. Plastry i trójkąty układamy na gorącej cukinii, przykrywamy serem i oprószamy oregano.
  6. Całość zapiekamy, aż ser zacznie brązowieć.

Smacznego!

Zobacz więcej przepisów na jesienne dania z warzyw i owoców!

Jedz owoce i warzywa – w nich największa moc się skrywa

Ogólnopolska kampania informacyjno-edukacyjna „Jedz owoce i warzywa – w nich największa moc się skrywa!”, której organizatorem jest Federacja Branżowych Związków Producentów Rolnych, sfinansowana jest ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.

Więcej o kampanii na: https://jedzowoceiwarzywa.pl/

Autor
Pieczona cukinia z pomidorami i serem feta – jesienny lunch w kilka minut!
Pieczona cukinia z pomidorami i serem feta – jesienny lunch w kilka minut!
Redakcja portalu ZielonyOgrodek.pl

Portal ZielonyOgrodek.pl prowadzony jest przez doświadczony zespół redakcyjny. Tworzymy dla Was treści z pasją i zaangażowaniem, ale przede wszystkim dzielimy się naszymi pomysłami i ogrodowym doświadczeniem.

Tagi
 
Powiązane tematy
Zwiń Pokaż więcej (13)

Komentarze

Dodaj komentarz
Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu. Może będziesz pierwsza/-y? Zajrzyj na Forum ZielonyOgrodek.pl