Warzywne roladki z ciasta naleśnikowego – idealne na przyjęcie!
Posłuchaj tego artykułu
00:00
Oto nadszedł moment, kiedy można zdjąć biały obrus i trochę wyluzować. Niech będzie to widoczne także w kuchni i w barwnych, niezobowiązujących potrawach. Przygotować możecie tortille w wersji mini, które wypełnicie farszem warzywnym, mięsnym, serowym albo mieszanym. Goście oszaleją na widok warzywnych roladek z ciasta naleśnikowego według pomysłu szefa kuchni Knorr. Kolorowe smakołyki przygotujecie w maksymalnie trzy kwadranse, ale musicie być świadomi tego, że znikną z talerzy znacznie szybciej.
Przepis na warzywne roladki z ciasta naleśnikowego
Składniki
- 4 jajka
- 200 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 200 ml mleka
- 1 żółta papryka
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula dymka
- 0,5 łyżeczki kminu rzymskiego
- 0,5 łyżeczki Papryki ostrej z Hiszpanii Knorr
- 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
- 100 g sera feta
- 4 łyżki Sosu Hellmann's Czosnkowego z jogurtem
- 150 g szpinaku baby
- 3 łyżki oleju
Przygotowanie
- Blachę wyłóż papierem do pieczenia i lekko skrop olejem. Rozgrzej piekarnik do 200°C.
- Połącz ze sobą: jajka, mleko, mąkę oraz proszek do pieczenia.
- Kolorowe papryki i cebulę dymkę pokrój w kosteczkę. Ser feta rozkrusz.
- Ciasto naleśnikowe wylej na przygotowaną wcześniej blaszkę do pieczenia. Wierzch przykryj warzywami oraz posyp przyprawami.
- Całość piecz przez około 15-20 minut.
- Upieczone ciasto posmaruj sosem czosnkowym, posyp serem, a na wierzchu rozłóż szpinak.
- Z pomocą pergaminu zawiń ciasto w rulon. Odstaw do ostygnięcia.
- Gotową roladę pokrój w szerokie plastry i podawaj z ulubionymi dodatkami, np. świeżą sałatą.
Smacznego!
Źródło: Knorr
TEMATY NA CZASIE
Tagi
Komentarze