Kisiel z soczystymi jabłkami i chrupiącą granolą – zrobisz go w 3 minuty!
Posłuchaj tego artykułu
00:00
Zarazem delikatny i chrupiący – kisiel w połączeniu z granolą i jabłkami to kilka faktur, jednak każda o innym, znakomitym smaku! Taki szybki deser to świetny sposób na rozgrzewkę po powrocie do domu w jesienną ulewę.
Przepis na kisiel z jabłkami
Składniki
- kisiel w ulubionym smaku + 500 ml wody
- 3 jabłka
- pół szklanki orzechowej granoli
- pół łyżeczki cynamonu
Przygotowanie
- Orzechową granolę mieszamy z cynamonem.
- Jabłka kroimy w ósemki.
- Do miski wsypujemy kisiel, następnie wlewamy po 500 ml wrzątku i mieszamy energicznie, aż zgęstnieje.
- Przygotowujemy 4 kubki/pucharki, do których wlewamy po 125 ml wrzątku
- Do gotowego kisielu dokładamy cząstki jabłek, posypujemy granolą.
Źródło: Delecta
TEMATY NA CZASIE
Tagi
Komentarze