Logo
Logo

Konfitura jagodowa z tymiankiem – spróbuj do kanapek!

Miłośnikom niebanalnych smaków z pewnością spodoba się pomysł na konfiturę z jagód... z małą innowacją, ponieważ z dodatkiem tymianku! Nie oszczędzajmy słoików i zróbmy większy zapas na zimę!

Przepis na konfiturę jagodową z tymiankiem

Składniki

500 g borówek amerykańskich lub jagód
15 g Dżemixu uniwersalnego 3:1 Delecta
garść świeżego tymianku
150 g cukru

Przygotowanie

  1. Na początek, wypłukane i osuszone owoce wkładamy do garnka, dodajemy Dżemix i zagotowujemy całość, ciągle mieszając.
  2. Następnie obieramy listki tymianku i dodajemy do owoców, wraz z cukrem.
  3. Tak przygotowaną mieszankę gotujemy pod przykryciem około 2-3 minuty i zdejmujemy z palnika po ugotowaniu.

Smacznego!

Źródło: Delecta

Tagi
 
Powiązane tematy
Zwiń Pokaż więcej (10)
Powiązane rośliny

Komentarze

Dodaj komentarz
Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu. Może będziesz pierwsza/-y? Zajrzyj na Forum ZielonyOgrodek.pl