Logo
Logo

Surówka z dynią i kolendrą – idealny dodatek do obiadu!

Pyszny posiłek przy niedużych nakładach pracy – o to chodzi! Chcecie ograniczyć czas spędzany w kuchni do minimum? W sałatkach dynię można jeść na surowo. Stworzy ona udaną kompozycję z rukolą, roszponką, pomidorkami koktajlowymi, kolorową papryką i czerwoną cebulą. Ukoronowaniem dania niech będą orzechy włoskie albo laskowe oraz kiełki, szczególnie polecamy słonecznikowe. Miłośnicy prostych, ale aromatycznych dań będą zachwyceni sałatką z dynią i kolendrą.

Przepis na surówkę z dynią i kolendrą

Składniki

  • 500 g dyni
  • 1 opakowanie Sosu sałatkowego paprykowo-ziołowego Knorr
  • 1 pęczek natki kolendry
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki wody

Przygotowanie

  1. Obierz dynię i wydrąż z niej środek wraz z pestkami.
  2. Pozostały miąższ zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  3. Przyrządź Sos sałatkowy paprykowo-ziołowego Knorr według instrukcji zamieszczonej na opakowaniu, dodając do niego trzy łyżki wody oraz trzy łyżki oliwy z oliwek.
  4. Posiekaj natkę kolendry i dodaj ją do startej dyni.
  5. Całość dokładnie wymieszaj z przygotowanym sosem.

Smacznego!

Źródło: Knorr

Tagi
 
Powiązane tematy
Zwiń Pokaż więcej (18)
Powiązane rośliny

Komentarze

Dodaj komentarz
Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu. Może będziesz pierwsza/-y? Zajrzyj na Forum ZielonyOgrodek.pl