Logo
Logo

Tatar z pomidora – wystawne danie w wersji fit!

Tatar z pomidora to alternatywa dla tradycyjnego tatara z mięsa. To danie na pewno podbije serca wegetarian, ale jesteśmy przekonani, że fani mięsnych smaków też się nie zawiodą! 

Przepis na tatar z pomidora 

Składniki 

  • 2 duże pomidory
  • 1/4 dymki
  • 1/2 łyżeczki musztardy w ziarnie
  • 1/4 łyżeczki sosu Perrins
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie 

  1. Umyj pomidory. Obierz je, opróżnij nasiona i usuń szypułkę, odcinając ją nożem.
  2. Pokrój je w drobną kostkę, posyp solą i pieprzem i umieść kawałki w sitku, aby pozbyć się nadmiaru płynu.
  3. Dymkę obierz i bardzo drobno posiekaj. W misce wymieszaj pomidora ze szczypiorkiem, musztardą i sosem Perrins. Dopraw do smaku.
  4. Do podania użyj pierścienia do gotowania i napełnij go tatarem z pomidorów.
  5. Udekoruj zielonymi kiełkami.

Smacznego!

Przepis powstał w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy.

Więcej informacji o kampanii dostępnych jest w oficjalnym serwisie projektu: www.fruitvegetableseurope.eu oraz w social mediach: FacebookInstagramTwitterYouTube.

Tagi
 
Powiązane tematy
Zwiń Pokaż więcej (11)

Komentarze

Dodaj komentarz
Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu. Może będziesz pierwsza/-y? Zajrzyj na Forum ZielonyOgrodek.pl