Logo
Logo

Tartaletki z ogórkiem – smak orzeźwienia!

Kiedy rozpoczyna się sezon wiosenno–letni z utęsknieniem wracamy do lekkich dań z sezonowych warzyw i owoców. O takiej porze roku doskonale sprawdzi się przepis na tartaletki z ogórkiem! 

Przepis na tartaletki z ogórkiem 

Składniki

  • 1 ogórek
  • 1 łyżka grubej soli
  • 100 g twarogu
  • 100 g sera ricotta
  • 4 listki mięty
  • 4 gotowe spody tartaletek (średnica 6 cm)

Przygotowanie

  1. Ogórka obierz i posiekaj w paski obieraczką. Posyp grubą solą i odstaw na około piętnaście minut. Dobrze spłucz i osusz na chłonnym papierze.
  2. Wymieszaj twarożek, paski ogórka i drobno posiekaną miętę. Dopraw solą i pieprzem. 
  3. Ułóż kolejne warstwy twarożku ricotta i posiekanego twarogu ogórkowego na spody ciasta i wykończ twarogiem.
  4. Natychmiast podawaj!

Smacznego!

Przepis powstał w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy.

Więcej informacji o kampanii dostępnych jest w oficjalnym serwisie projektu: www.fruitvegetableseurope.eu oraz w social mediach: FacebookInstagramTwitterYouTube.

Tagi
 
Powiązane tematy
Zwiń Pokaż więcej (6)

Komentarze

Dodaj komentarz
Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu. Może będziesz pierwsza/-y? Zajrzyj na Forum ZielonyOgrodek.pl